OTOTASARIM.COM

Modern bir motorlu taşıtın fonksiyonel tasarımı ve geliştirilmesi, mühendisliğe dahil olan birçok farklı disiplinden büyük bir ekip tarafından yapılsa da otomotiv tasarımı, öncelikle araçların görsel görünümünü veya estetiğini geliştirmeye odaklanırken, ürün konseptlerinin oluşturulmasına da dahil olarak profesyonel bir meslek olarak sanat geçmişine ve endüstriyel tasarım diplomasına sahip olabilecek tasarımcılar tarafından yapılan taslak çalışmaları OtoTasarim.com da yer alır.

Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Honda IH (Intelligent Horse) Concept

Honda IH (Intelligent Horse) Concept





Honda bizi dev bir kuyruklu yıldızın etkisi ile bozulmuş bir dünyaya götürüyor. Ortaya çıkan ısı ve kuraklık, teknoloji, altyapı ve yaşamın sürekliliğini sağlamak adına ortak bir paydada toplamaya çalışan bilimadamları insan neslinin daha hızlı kaynaklara (western dönem için) ulaşabilmesi adına Amerikan folk filmlerinden aşina olduğumuz hem koruyucusu hem arkadaşı niteliği taşıyan atın yerini alacak bir araç tasarlamaya çalışır. Geleneksel yapıdan kopmamak adına direksiyonun yerini alan deri eyer ve nal şeklindeki her araziye uygun tekerlekler geçmişe göndermeler yapmaktadır. Aracın yakın gelecekte ortaya çıkacak üç temel unsuru yararlanır: yerel üretim, yapay zeka ve katık teknolojisi.

Tasarım ekibi: Wojtek Bachleda, Taryn Dyle, Raj Rihal

LA Design Challenge hakkında:

Sekiz yıldır sürdürülen LA Design Challenge bir grup tasarım stüdyosu yöneticilerinden meydana gelen "Los Angeles Tasarum Kurulu Yöneticileri"nden oluşur. Dünyanın dört bir yanından davet edilen tasarım stüdyolarının katılımıyla gerçekleştirilen yarışmaya bu sene Almanya, Japonya ve ABD'den gelen çalışmalar "Hollywood'un En Yeni Film Arabası" teması ile yarıştı. Çalışmalar, hedef kitleye veya markaya dair hayal gücü seviyesi,aracın karakter gelişimi, aracın film içerisinde marka kimliğini nasıl yansıttığı ile hikaye tekniği, araba ve karakter birleşimi gibi çeşitli faktörler dikkate alınarak değerlendirilecekler. Tom Matamo, Mark West, Steward Reed ve Jay Shuster bu yılki kurulu oluşturuyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]