OTOTASARIM.COM

Modern bir motorlu taşıtın fonksiyonel tasarımı ve geliştirilmesi, mühendisliğe dahil olan birçok farklı disiplinden büyük bir ekip tarafından yapılsa da otomotiv tasarımı, öncelikle araçların görsel görünümünü veya estetiğini geliştirmeye odaklanırken, ürün konseptlerinin oluşturulmasına da dahil olarak profesyonel bir meslek olarak sanat geçmişine ve endüstriyel tasarım diplomasına sahip olabilecek tasarımcılar tarafından yapılan taslak çalışmaları OtoTasarim.com da yer alır.

Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Anadol STC Mark II (Hayri İstay)

Anadol STC Mark II (Hayri İstay)
Anadol Türk otomobil tarihinde önemli bir yere sahip otomobil markasıyken sınırlı süre içerisinde Eralp Noyan tarafından tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilmesi nedeniyle daha da özel bir noktaya taşınan STC-16 modeliyle gönüllere taht kurdu. Günümüze uyarlanma çabası içerisine girilen modellerin başında yer alan STC-16 ile ilgili en iyi çalışma olan STC Mark II, son dönemde pek kendisini göstermeyen Hayri İstay'a ait döneme uygun teknolojileri içerisinde barındıran bir tasarım olarak göz banyosu yaptırmaya aday.

Çalışma OtoTrend dergisi Ocak 2010/01 Sayı:18'de Furkan Bilal İyin tarafından kaleme alınmış, ilk sunumu da TurkDesignStudio.com'da 2009 senesi içerisinde olmuştur.









18 yorum:

  1. Çok beğendim. Gerçekten STC-16'ya yakışır bir yorum olmuş... Sayın Hayri İstay'ın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Neresini aston martine benzettiniz çok merak ettim

    YanıtlaSil
  3. Konsept olarak Dodge Challengerı andırıyor, güzel olmuş emeğe saygı :)

    YanıtlaSil
  4. ic ve dis dizayn aston martin bizimkilerin huyudur zaten calmadan bi sey tasarlayamazlar tipki yerli otomobil diye cakma subaruyu allayip süsleyip önümüze koyduklari gibi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür yorumları yaparken öncelikle Aston Martin modellerini incelemelisin. Aracın bu markayla alakasının olmaması durumu söz konusu olduğu gibi ortada ciddi bir emek var. Hiçbir şey olmasa bile buna saygı duymak lazım.

      Bunun yanında yerli otomobil olarak bahsedilen araç Subaru değil Saab 9-5 modeliydi.

      Göründüğü üzere pek otomobillerle ilginiz yok. Yorumlarınızı bilginiz seviyesinde yaparsanız daha iyi olur.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  5. Olumsuz eleştiriler daima olacaktır. Çok iyi çalışma tebrikler.

    YanıtlaSil
  6. STC-16 yı görmeyip bilmeyip bu son derece başarılı yoruma ''çakma'' diyenler en hafif tabirle cahildir. saygısızlıkları da bonustur.

    YanıtlaSil
  7. Güzel olmuş , başarılı bir çalışma...

    YanıtlaSil
  8. Şuan üretilen bir çok spor arabanın çizgileri zaten benzerlik gösteriyor. Ama hiç bir Amerikalı ford Mustang için veya hiç bir İtalyan ferrrari için böyle bişey yazmıyor. Öncelikle bu eleştirel ve beğenmeyen kafa yapısını değiştirmemiz lazım. Adam daha ne yapacak düşünmüş ve çok güzel bir uyarlama yapmış. Eleştireceğinize biraz da siz düşünmeye çalışın böyle yenilikler. Biraz zor ama...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş, bayıldım...İyi bir fiyatlandırma politikasıyla piyasa şansının olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim..

    YanıtlaSil
  10. Ben ilk defa bu gün gördüm stc 16 ve mack modellerini hemen araştırmasını yaptım dönemin en mükemmel araçlarındanmış bu değerli arkadaşta bu modeli alarak günümüze uyarlamış daha doğrusu tasarlamış açık konuşmak gerekirse mükemmel de olmuş
    Eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  11. Japonların ve Çinlilerin işe önce taklit yaparak başladıklarını düşünürsek eleştiri yapanların biraz saygılı olması gerektiği buradan anlaşılır. Ayrıca aracın tasarımı STC ' nin orjinal haline bağlı kalınarak geliştirilmiş ve bence gideri olan bir araç. Eğer hayata geçiren birisi olursa muhtemelen güzel satış rakamlarınada ulaşır.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir çalışma olmuş emeği geçen herkese teşekkürler bakarken bile içim titredi ...

    YanıtlaSil
  13. aston martin çakması hehehe??? araç tasarımına gönül vermiş ve bu işten geçimini sağlayan biri olarak yaklaşık 4 yıl önce görmüştüm Hayri arkadaşımızın tasarımını ve aslına mutabık kalarak mükemmel bir kavram otomobil tasarlamış ilham verici bir model de olmuş kanaatimce. eline vites topuzu verseniz bunu nereme sokucam diyecek arkadaşlar yorum yapmasa daha güzel olucak ama olsun onlarda bir itici güç oluşturuyor. saygılar...

    YanıtlaSil
  14. Arabada hem kendine has bir hava var hem de american muscle (challenger, mustang, camaro) bir duruşu mevcut. Çok başarılı olmuş umarım ileride sanayicilerimizden üreticiler çıkarda yollarda da görürüz bu tarz tasarımları.

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşım kutlarım tasarım STC nin genel çizgilerini aslında bozmadan Bir dünya otomobiline dönüştürülebileceğini fakat Yerli otomobili saman yada Eşekler yiyor gibi aşağılayıcı yorumlarla ortadan kaldıran zihniyetin bugünde var olduğunu Aşağılamayı Eleştiri Yok etmeyide Başarı saydıklarını görüyoruz. Şu ana hala STC kupası arıyorum Senin tasarımını Birebir uygulamayı planlıyorum. Eğer bulabilirsem.

    YanıtlaSil

Bottom Ad [Post Page]