OTOTASARIM.COM

Modern bir motorlu taşıtın fonksiyonel tasarımı ve geliştirilmesi, mühendisliğe dahil olan birçok farklı disiplinden büyük bir ekip tarafından yapılsa da otomotiv tasarımı, öncelikle araçların görsel görünümünü veya estetiğini geliştirmeye odaklanırken, ürün konseptlerinin oluşturulmasına da dahil olarak profesyonel bir meslek olarak sanat geçmişine ve endüstriyel tasarım diplomasına sahip olabilecek tasarımcılar tarafından yapılan taslak çalışmaları OtoTasarim.com da yer alır.

Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Lada L-ego (Gleb Danilov)

Lada L-ego (Gleb Danilov)

Son dönemde git gide artan çevresel zararın minimize edilmesi yaklaşımına odaklanan Gleb Danilov, Lada markası altında geliştirdiği Lada L-ego modeli ile farklı bir yaklaşım sergilemiş.

Kentesel yaşam içerisinde toplumun her geçen gün iç içe bir yaşam sürme zorunluluğu aynı zamanda araçlara yer bulma problemini de beraberinde doğuruyor. 

Bu fikir üzerine yola çıkan Danilov, aracının aynı zamanda şehir yaşamının sorunlarından bir diğeri olan temiz hava sorununa da çözüm olması adına elektrikli minimal bir tasarım ile L-ego'yu tasarlamış. Sanırım buda yeterli gelmemiş olacak ki adındanda anlaşılacağı üzere çocukların vazgeçilmez oyuncağı Lego gibi birbirinden ayrılabilir modüllerden oluşmasını sağlamış. Hoverboard'lar gibi (aslen Chris Hoffmann adında bir mucitin tasarladığı tek tekerlekli motosikletten esinlenilmiş) ana yapıdan iki adet tek tekerlekli elektrikli motorlar ile ilerleyen değişik bir yapı sözkonusu. Son dönemde alışık olduğumuz elektrikli ve güzel tasarımlı araçlardan farklı olarak güzel, akıcı çizgilere sahip, çevreci ve aynı zamanda modüler yapıda bir araç olmuş.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]