OTOTASARIM.COM

Modern bir motorlu taşıtın fonksiyonel tasarımı ve geliştirilmesi, mühendisliğe dahil olan birçok farklı disiplinden büyük bir ekip tarafından yapılsa da otomotiv tasarımı, öncelikle araçların görsel görünümünü veya estetiğini geliştirmeye odaklanırken, ürün konseptlerinin oluşturulmasına da dahil olarak profesyonel bir meslek olarak sanat geçmişine ve endüstriyel tasarım diplomasına sahip olabilecek tasarımcılar tarafından yapılan taslak çalışmaları OtoTasarim.com da yer alır.

Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Türkiye Otomotiv Sektöründe AR-GE Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması

Türkiye Otomotiv Sektöründe AR-GE Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması







Son Başvuru Tarihi: 20 Nisan 2012
Yarışma Teması: Otomotiv Tasarımı
Yarışma Amacı:  Tasarım yarışması; Ülkemiz otomotiv endüstrisinde katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, endüstriyel tasarım etkinliklerinin yaygınlaştırılması ve özendirilmesi, bu sektörlerin ihracata yönelik rekabet gücünün arttırılmasında büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda OİB Proje Yarışmasıyla otomotiv sektörü için yenilikçi projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Proje yarışması; Otomotiv sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ile akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten üniversite,araştırma merkezi ve firmaların projelerinin sanayiye kazandırılması sağlanacaktır.
Ülkemizde Ar-Ge ve tasarım kültürünün gelişmesi, ihracatta katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metodların üretim süreçlerine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşvik edilmesi, endüstriyel tasarımcılığın geliştirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasına katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilmektedir.
Yarışma Kategorileri:
  • Ergonomi
  • Emniyet
  • Mekanik Fonksiyonellik
  • Yenilenebilir Enerji ve Çevre
Proje yarışması profesyonel ve öğrenci olmak üzere iki kategoride ödüllendirilecektir.

Yarışma Takvimi:
  • Yarışmanın İlanı: 16 Aralık 2011
  • Son başvuru tarihi: 20 Nisan 2012
  • Ödül Töreni: 17-18 Mayıs 2012
Tasarım ve projeler için başvurular 2 Ocak – 20 Nisan 2012 tarihleri arasında, online olarak www.otomotivprojeyarismasi.com ve www.otomotivprojepazari.com üzerinden dosya yükleme yoluyla yapılabilecek. 17-18 Mayıs 2012 tarihlerinde, İstanbul Haliç Sütlüce Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ödül töreni, Ar-Ge Proje Pazarı sergisi ve konferansları kapsayan törenle sona erecek.

“Otomotiv Tasarım Yarışması”, başta üniversite öğrencileri, profesyonel çevreler olmak üzere, değerli bir fikri olan herkese açık bir yarışma olarak düzenleniyor. Katılımcılardan özgün ve yenilikçi projeler geliştirilmesinin beklendiği “Otomotiv Tasarım Yarışması” komponent bazında; Ergonomi, Yenilenebilir Enerji - Çevre, Emniyet, Mekanik Fonksiyonellik olmak üzere 4 kategoride katılıma açık. Bu dört kategoride, profesyoneller ve üniversite öğrencileri için ayrı ödüllendirmelerin yapılacağı yarışmada; Profesyonel Kategorisinde yarışanlar 1.’lik için 20.000 TL, 2.’lik için 10.000 TL, 3.’lük için 5.000 TL ve Mansiyon olarak 2.000 TL ile ödüllendirilecek. Öğrenci Kategorisi için ise 1.’lik ödülü 10.000 TL, 2.’lik ödülü 6.000 TL, 3.’lük ödülü 3.000 TL, Mansiyon ödülü de 1.000 TL olarak belirlendi. 

“Ar-Ge Proje Pazarı” yarışması, akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten üniversite, araştırma merkezi, firmalar ve sektörde çalışan profesyonellere ait projelerin sanayiye kazandırılması amacıyla düzenleniyor. Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenerek yapılması istenen Ar-Ge projeleri, Otomotiv Tasarım Yarışması’nda olduğu gibi 4 farklı kategoride ele alınıyor. ilk 3’e girenlerin ödüllendirileceği yarışmada 1.leri 5.000 TL, 2.leri 4.000 TL, 3.leri ise 3.000 TL’lık ödüller bekliyor. Ödül Töreni ile eşzamanlı olarak açılacak ve yarışma finalistlerinin projelerinin sergileneceği Ar-Ge Proje Pazarı sergi alanı ise projeleri seçilen araştırmacı ve akademisyenlerin sanayicilerle bir araya gelerek bire bir görüşme olanağına sahip olacakları şekilde organize ediliyor.

Kaynaklar: 
dha.com.tr
tasarimyarismalari.com
grafikerhaber.net
sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]