OTOTASARIM.COM

Modern bir motorlu taşıtın fonksiyonel tasarımı ve geliştirilmesi, mühendisliğe dahil olan birçok farklı disiplinden büyük bir ekip tarafından yapılsa da otomotiv tasarımı, öncelikle araçların görsel görünümünü veya estetiğini geliştirmeye odaklanırken, ürün konseptlerinin oluşturulmasına da dahil olarak profesyonel bir meslek olarak sanat geçmişine ve endüstriyel tasarım diplomasına sahip olabilecek tasarımcılar tarafından yapılan taslak çalışmaları OtoTasarim.com da yer alır.

Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Ken Okuyama

Ken Okuyama




rel="example1" title="Ken Okuyama"
1986 yılında Art Center College of Design 'dan mezun olan Ken Okuyama, Tohoku University of Art and Design'da üç yıl profesör ünvanıyla eğitmenlik görevini üstlendiği dönemde Honda NSX projesinde de Tasarım Şefi olarak önemli bir poziyonda yer aldı. 1991'de Art Center College of Design (California)'da part-time olarak eğitmenliğe başlayan Okuyama, 2000-2004 yılları arasında Ulaşım Tasarımı Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü. 


General Motors (GM) ve Porsche'da Yardımcı Tasarımcı olarak çalıştığı dönemde yeni nesil 911 (996 kodlu proje), Boxter, Camaro ve C5 Corvette modellerinin geliştirilmesinde yer almıştır.


Kariyerine 2004 yılında aldığı teklifle Yaratıcı Direktör olarak tasarım devi Pininfarina'da devam etti. Bu dönemde Ferrari Enzo, Ferrari 599, Ferrari P4/5, Maserati Bridgace 75 ve Mitsubishi CZC modellerindeki çizgilere imzasını attı.


2006 yılında Pininfarina'dan ayrılarak  Newton Design Lab firmasını kurarak insansı robotlar ve mobilyalar tasarlamaya başladı. En bilinen tasarımı Nuvo isimli insansı robottur.


2007 yılında Japonya'da üretilen bir seri gözlük kolleksiyonunu tasarladı.


2008 yılında kendi ismini taşıyan KO 7 Spider, modeli ile özel tasarım otomobiller piyasasına adımını atan Okuyama, karbonfiber ve aluminyumdan oluşan, boya içermeyen gövdesiyle farklı bir havası olan modeli 2008 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttı. bu dönemde ilk 20 adetlik partiyi de üretmiş oldu. Fuarda tanıtılan KO 7 Spider'ın göstergelerinde ünlü saat firması Teg Heuer'ın amblemi yer almaktaydı.


KO 7 Spider modelini, KO 8 kapalı şaseli ve ilk modelden farklı olarak içini gizleyen bir gövde yapısına sahip KO 8 modeli takip etti.


Son girişimi ise 2010 yılında Avrupa ve Japonya'ya hitap eden mağazayı Japonya'da açmaktı.








 


 



 

 



 


 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]