OTOTASARIM.COM

Modern bir motorlu taşıtın fonksiyonel tasarımı ve geliştirilmesi, mühendisliğe dahil olan birçok farklı disiplinden büyük bir ekip tarafından yapılsa da otomotiv tasarımı, öncelikle araçların görsel görünümünü veya estetiğini geliştirmeye odaklanırken, ürün konseptlerinin oluşturulmasına da dahil olarak profesyonel bir meslek olarak sanat geçmişine ve endüstriyel tasarım diplomasına sahip olabilecek tasarımcılar tarafından yapılan taslak çalışmaları OtoTasarim.com da yer alır.

Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Soleil - Michelin Challenge Design 2012 (Emre Gürel, Cağhan Engin Çeşmeci)

Soleil - Michelin Challenge Design 2012 (Emre Gürel, Cağhan Engin Çeşmeci)
Michellin Challenge Design 2012 tasarım yarışmasına katılan iki Türk takımından biri olan Emre Gürel, Cağhan Engin Çeşmeci ikilisi, Soleil modeli ile Paris gibi kalabalık olduğu kadar ulaşıma pek imkan vermeyen dar sokaklarda gelecekte daha az alan kalacağı ve otopark imkanının olmayacağı fikriyle yola çıkmışlar. Diğer çalışmalardan en çok ayrılan özelliği katlanıp bir bavul gibi taşınabilen tasarıma sahip olması nedeniyle otopark ihtiyacı duymaması.



Emre Gürel, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun hevesli ve hobi olarak otomobil tasarımıyla ilgilenmekte, iç mimar olarak çalışmaktadır. (Solda)

Çağhan Engin Çeşmeci ise, Endüstriyel Tasarım alanında lisans derecesi ve "Car&Transportation Design from Scuola Politecnica di Design" 'dan da yüksek lisansı bulunan konuya hakim bir tasarımcıdır. (Sağda)















Kaynak: Michelin Challenge Design

Tasarımcılara ait fotoğraf Tasarım Yarışmaları sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]