OTOTASARIM.COM

Modern bir motorlu taşıtın fonksiyonel tasarımı ve geliştirilmesi, mühendisliğe dahil olan birçok farklı disiplinden büyük bir ekip tarafından yapılsa da otomotiv tasarımı, öncelikle araçların görsel görünümünü veya estetiğini geliştirmeye odaklanırken, ürün konseptlerinin oluşturulmasına da dahil olarak profesyonel bir meslek olarak sanat geçmişine ve endüstriyel tasarım diplomasına sahip olabilecek tasarımcılar tarafından yapılan taslak çalışmaları OtoTasarim.com da yer alır.

Full width home advertisement

Travel the world

Climb the mountains

Post Page Advertisement [Top]

Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle








2011 Shanghai Motor Show ve 2011 New York Auto Show'da tanıtımı yapılan Yeni Beetle ilk modelin üretiminin üzerinden geçen 73 yılda üçüncü ve muhtemel son nesil Beetle, gerek mekanik gerekse görsel anlamda çok değişikliğe uğramış.

Hatları büyüyen aracın ikinci neslinin en büyük dezavantajını oluşturan feminen yapısı genel çizgiyi bozmadan çeşitli tasarım değişiklikleriyle daha sportif hava katılarak unisex bir model haline getirilmeye çalışılmış.

Çiçek çocuklarına gönderme yapan vazonun yerini iç mekanı daha modernleştiren 5" ve 6,5" ebatlarındaki navigasyon sistemi dolduruyor. Sportif yapıyı ön plana çıkarmaya çalışan VW orta konsola ekstra üç adet gösterge daha ilave etmiş.

Dış tasarımda göze çarpan uzayan burun yapısı, biraz keskinleşen a-sütunu ve yine sportifliği pekiştirmeye yönelik arka rüzgarlık Beetle'a alışılagelmiş formunu kaybettirmeden karakterini sertleştirmeye yönelik çabalar olarak görünüyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]